Friday, February 4, 2011

CUTI RAYA CINA DI KUALA TERENGGANU


Tepat jam 5 pagi, aku tiba di KT dan berjalan kaki ke rumah mak aku melalui jalan belakang kampung. Selepas selesai menyampaikan kuliah Subuh (sebagai pentazkirah jemputan la pulak) di Surau Flet Gelong Bilal, aku terus menuju ke pusara ayah..bersembang dengannya sambil mengenangkan saat ketika aku menjadi anaknya yang paling kerap kena belasah oleh ayah.

Jam 9.00 pagi, aku ke sebuah kedai perabot di Kg. Buluh Gading, Manir untuk mendapatkan barang pesanan dari biras aku..Encik Fadzlullah, tuan punya kedai tersebut tiba serentak dengan aku lalu mempelawa aku masuk untuk meninjau hasil-hasil produk kedainya.

Setelah aku snap beberapa keping gambar dalam kedai beliau, aku pun terus pulang ke rumah kerana aku ada misi yang kedua pula, iaitu menikmati nasi minyak ayam goreng di Pantai Batu Buruk berhampiran Shell bersebelah Rumah Tetamu Kerajaan Terengganu. Bini aku pastinya jeles bangat apabila mendapat tahu aku ke sana..memang itulah kedai favourite kami setiap kali kami sekeluarga pulang bercuti ke Terengganu.

Insya'ALlah, malam ini, jam 9.30, aku akan berangkat pulang ke Seremban semula. Harap tak tertinggal lagi tiket untuk balik ke Seremban..

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete